Професорка кафедри педагогіки та психології, докторка психологічних наук Наталя Мілорадова та начальниця відділення психологічного забезпечення Наталія Новікова взяли участь у засіданні Харківського прес-клубу на тему «Як зберегти та підтримувати психічне здоров’я під час війни?».

Наталя Новікова наголосила, що під час війни необхідно не залишати людей наодинці зі своєю бідою, адже події, пов’язані з російською агресією проти України, несуть негативні, навіть руйнівні наслідки психологічної травматизації. Вона зосередила увагу на симптомах, які не можна ігнорувати, а необхідно звертатися за фаховою психологічною допомогою. Наталя Новікова також розповіла про роботу та можливості Центру діагностичної і психологічної діяльності в університеті.

Практичні рекомендації щодо збереження психічного здоров’я під час війни надала Наталя Мілорадова та відповіла на запитання щодо основ надання першої психологічної допомоги в стресових ситуаціях, техніки емоційної стабілізації та відновлення психологічних ресурсів.

Переглянути відео можна за посиланням: https://www.youtube.com/live/1t8kgn6HtmQ?feature=share

ВЗГ ХНУВС