Доцентка кафедри соціально-гуманітарних дисциплін факультету № 6 кандидатка філологічних наук Наталія Кобилко взяла участь у тренінговій програмі «Кроки до успіху під час окупації: перемагати заради дітей» від Громадської організації «Інноваційні обрії України». Мета заходу – посилення розуміння вагомості європейських цінностей та намагання вирішити побутові й соціальні проблеми, спричинені повномасштабним вторгненням РФ в Україну. Грантовий проєкт спрямований на надання психологічної підтримки дорослим і дітям, які постраждали від війни.

У межах програми учасники відвідали такі заходи: вебінар «Як зробити щасливим воєнне дитинства?»; онлайн-зустріч на основі сторітеллінгу «Комунікація у воєнний час та поствоєнний період: друзі та вороги» (спікерка – професорка Тетяна Шарова); онлайн-тренінг «Вплив війни на здоров’я дитини» (спікерка – доцентка Світлана Єрмоленко); онлайн-зустріч в ігровому форматі «Адаптація на новому місці: комікси про головне» (спікерка – доцентка Аліна Землянська).  

На тренінгах було розглянуто питання адаптації дітей та дорослих до нових реалій, відновлення почуття безпеки, подолання стресових ситуацій. Інноваційні методи, запропоновані спікерами, сприяли відкритості всіх учасників, вільному вираженню своїх думок, адже комунікація – це перший крок на шляху до успіху.

ВЗГ ХНУВС