Представники Харківського національного університету внутрішніх справ взяли участь у роботі Міжнародної науково-практичної конференції «Захист прав осіб, які постраждали від збройної агресії: міжнародно-правовий аспект». Захід проведений Громадською організацією «Європейсько-Азіатська науково-дослідницька платформа».
У роботі конференції взяли участь: заступник декана факультету № 1 Владислав Невядовський, професорка кафедри теорії та історії держави і права факультету № 1 Юлія Загуменна; науково-педагогічний склад кафедри конституційного і міжнародного права факультету № 4 – завідувачка кафедри Тетяна Гудзь, професор кафедри Андрій Войціховський, доцент кафедри Олександр Радченко і викладач кафедри Вадим Мальцев, завідувач кафедри цивільно-правових дисциплін факультету № 4 Олексій Зайцев; професорки кафедри правового забезпечення підприємницької діяльності та фінансової безпеки факультету №6 Ірина Сядриста та Аліна Чорна.
Організатори брали за мету ознайомити учасників із наслідками збройної агресії як для суб’єктів господарювання, так і для звичайних громадян та способами захисту їх порушених прав. У конференції взяли участь науково-педагогічні працівники, юристи-практики, зокрема представники європейських країн Польщі, Бельгії та Ізраїлю, які поділилися новітнім досвідом європейської практики застосування відповідальності до країн агресорів у разі порушення прав та законних інтересів осіб.
Темою виступів учасників були питання захисту прав постраждалих від збройної агресії РФ проти України; відшкодування жертвам військової агресії в Україні в контексті концепції перехідного правосуддя; особливий порядок відшкодування шкоди, завданої майну консульства; зміна парадигми цивільно-правової відповідальності агресора тощо.

ВЗГ ХНУВС