У межах поетичного фестивалю «Поділля Open» та з нагоди Дня українського добровольця для здобувачів вищої освіти факультетів №1 і №4 Харківського національного університету внутрішніх справ відділом соціально-гуманітарної роботи організовано творчу зустріч із режисером, кіноактором Костянтином Лінартовичем та його сином – актором кіно, театру й дубляжу, бардом, викладачем Київського національного університету ім. Тараса Шевченка Дмитром Лінартовичем.
Курсанти поспілкувалися з митцями та дізналися, як народжується велике українське кіно, а також прослухали бардівські пісні, вірші від молодшого Лінартовича. У доробку акторів чимало ролей на патріотичну, зокрема історичну тематику, а також про війну на Донбасі. Дмитру Лінартовичу – виконавцю головної ролі у фільмі Михайла Іллєнка «ТойХтоПройшовКрізьВогонь» – довелося пройти крізь вогонь і пекло справжньої війни. Дмитро, який наразі є військовослужбовцем Збройних Сил України, зазнав тяжкого поранення в бою під Соледаром на Донеччині. «Нас ніколи не зламати! Ми перемагаємо!» – ці слова, які вже стали крилатими, Дмитро записав у відеоролику відразу після поранення. Це був посил до українців про те, що ми незламні.
Щирі та цікаві зустрічі з такими людьми заряджають молодь енергією, дарують натхнення, надихають творити, вселяють віру у власні сили.

ВЗГ ХНУВС