Напередодні відзначення Всесвітнього дня поезії для здобувачів вищої освіти Харківського національного університету внутрішніх справ відділом соціально-гуманітарної роботи спільно з науковою бібліотекою вишу проведено зустріч із сучасною вінницькою поетесою й письменницею Ларисою Сичко.

Лариса Сичко розпочала свій творчий шлях не так давно, але за короткий час змогла стати відомою своїми творами. Вона є авторкою двох книг: оповідань «Невигадані історії мого дитинства» (2016) та художньо-історичної повісті «В'яр» у двох частинах (2018; 2022). Поетеса друкується в альманахах, журналах та періодиці, вона лауреатка багатьох літературних конкурсів та фестивалів, член Національної спілки письменників України з 2019 року.

На зустрічі курсанти мали можливість запитати гостю про її погляди на актуальні питання розвитку України не лише у мистецькій та культурній площині. За допомогою продемонстрованих слайдів – ілюстрацій до своїх творів – авторка зробила своєрідний «буктрейлер». Прозвучали і декілька поезій з її нової збірки, яка зараз готується до друку.

Поетичне слово, як говорила Леся Українка, може бути потужною і незнищенною зброєю у серцях тих, хто не є байдужим до розвитку власної мови і культури, національного мистецтва, що об’єднує суспільство заради здобуття перемог та стоїть на захисті прав і свобод свого народу.

ВЗГ ХНУВС