У Всесвітній день поезії у Сумській філії Харківського національного університету внутрішніх справ відбувся поетичний вечір під гаслом «Поезія – це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі», організаторкою та ведучою якого виступила заступниця голови культурно-масового сектору студентсько-курсантського Парламенту Вікторія Ярова.
Учасниками вечора стали шанувальники поетичного слова: курсанти та співробітники закладу вищої освіти. У теплій, родинній атмосфері вони познайомилися з історією виникнення цього свята та насолодилися поезією, яку декламувала творча курсантська молодь першого курсу.
Віршовані рядки письменниці-шестидесятниці, геніальної української поетеси, яка 19 березня 2023 року відсвяткувала 93-й день народження, Ліни Костенко пролунали у виконанні Андрія Левченка – «І все на світі треба пережити» та Кирила Єременка – «Люблю весну».
На поетичному вечорі лунали вірші поетів-початківців. Серед них – курсантка Ангеліна Правдюк, яка продекламувала свій вірш під назвою «Росповіси собі дорослій про минуле». Авторські вірші курсантки Вікторії Ярової прочитали курсанти-першокурсники Дмитро Хукаленко – «Ми – ніким не фарбовані стіни» та Яна Стеблянко – «Минають дні, минають і роки». Сама ж авторка продекламувала патріотичний вірш «Я боюсь, що одного ранку» – про бурхливі історичні події сьогодення, коли наша країна бореться за свою національну ідентичність, коли українці, відстоюють свої права і свободу.
Учасники поетичного вечора поділилися враженнями та своїми думками, а старости груп Влада Кіхтенко, Альона Шевченко та Тетяна Ляшенко висловили слова вдячності читцям та організаторам за змістовий вечір.
Психологиня філії Ганна Ярова підкреслила, що поезія допомагає сформувати особистість, передає відчуття часу, точність та влучність слова.
Провідна фахівчиня Ганна Мітітєл продекламувавши вірш Ліни Костенко «Доля» та наголосила, що поезія відіграє важливу роль у духовному збагаченні студентсько-курсантської молоді, бо саме поезія плекає високі почуття, згуртовує націю та об’єднує людство.

Сумська філія ХНУВС