Доцент кафедри цивільно-правових дисциплін факультету № 4 Наталія Шишка та слідчий СВ Харківського РУП № 1 ГУНП в Харківській області провели бінарне заняття для однієї з груп факультету № 4 Харківського національного університету внутрішніх справ. Тема заняття - «Виконання судових рішень у цивільних справах та рішень інших органів (посадових осіб). Судовий контроль за виконанням судових рішень. Визнання та виконання рішень іноземних судів, міжнародних комерційних арбітражів в Україні, надання дозволу на примусове виконання рішень третейських судів».

Заняття було спрямоване на поглиблення знань курсантів у сфері виконання судових рішень, розвиток практичних навичок та відповідальності при виконанні своїх професійних обов’язків.

Залучення до зустрічі спікера з практичного підрозділу Національної поліції, допомагає курсантам отримати більш повну картину різних аспектів виконання судових рішень, а також сприяє якісному поєднанню теоретичних знань з практичним досвідом.

Наталія Шишка та поліцейський розповіли про особливості примусового виконання судових рішень, дії суду та інших органів у виконавчому провадженні, порядок судового контролю, визнання та виконання рішень іноземних судів. Також були розглянуті питання визнання та виконання рішень іноземних судів у цивільних справах та дозволу на примусове виконання рішень третейських судів.

Курсанти активно ставили запитання та обговорювали їх зі спікерами, щоб краще зрозуміти складність процесу виконання судових рішень та роль різних державних органів у цьому процесі.

Такі зустрічі з практиками сприяють кращому засвоєнню навчального матеріалу та розвитку професійних компетенцій майбутніх фахівців Національної поліції України.

ВЗГ ХНУВС