З курсантами випускних курсів факультету №3 ХНУВС були проведені додаткові заняття, на яких вкотре нагадали особливості елементів тактичної медицини та вогневої підготовки. Доцент кафедри тактичної та спеціальної фізичної підготовки факультету №3 Микола Боровик провів заняття з надання першої медичної допомоги пораненим, безпосередньо на полі бою.
У межах заняття був представлений порядок надання першої медичної допомоги постраждалим безпосередньо на полі бою, відповідно до протоколу TCCC-ASM, що розрахований для всіх військовослужбовців, які не є медиками, за алгоритмом MARCH, що розшифровується як: M (Massive bleeding) – масивна кровотеча; A (Airway Management) управління дихальними шляхами; R (Respiration) – дихання; C (Circulation) – циркуляція; H (Head injury / Hypothermia / Hypovolemia) – травма голови / гіпотермія / гіповолемія.
Завідувач кафедри вогневої підготовки Віталій Федоров провів практичне заняття з вивчення матеріальної частини 7,62 кулемета Калашнікова. Під час занять курсанти ознайомилися з порядком неповного розбирання та збирання після неповного розбирання кулемета, яким чином виконується заряджання та розряджання цієї зброї, були розглянуті затримки під час стрільби та способи їх усунення.

ВЗГ ХНУВС