На всіх локаціях Харківського національного університету внутрішніх справ відбулися мітинги з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. 26 квітня є днем пам’яті про наймасштабнішу екологічно-соціальну катастрофу сучасності, нагадуванням про героїзм ліквідаторів, небезпеку використання атомної енергії, про наслідки, які ця подія принесла довкіллю та людям.

У заході взяли участь проректори університету: Сергій Бортник, Олександр Музичук, Анатолій Клочко, а також голова Вінницької обласної організації «Союз Чорнобиль України» Микола Бойчук, декани факультетів, постійний та перемінний особовий склад вишу.

Після внесення Прапору університету, Державного Прапору України та виконання Гімну України присутні вшанували хвилиною мовчання памʼять всіх, хто ціною власного життя захистив країну й увесь світ від наслідків Чорнобильської катастрофи, а також тих, хто віддав своє життя в боротьбі з російським агресором.

До курсантів звернувся голова організації Микола Бойчук і розповів про свою участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, що розділила тисячі життів на «до» та «після». Зазначив, що завдяки мужності, відвазі українців, які ризикували життям та здоровʼям, вдалося захистити людство від подальшого розповсюдження смертельної радіації.

Проректор ХНУВС Сергій Бортник зосередив увагу на діяльності тогочасних правоохоронних органів, які відповідально виконували свої службові обовʼязки, займались евакуацією населення тощо. Він закликав курсантів памʼятати про події, що трапились 37 років тому та бути готовими реагувати на нові виклики, які щоденно постають перед державою та кожним громадянином України.

Завершився захід виступом колективу художньої самодіяльності та урочистим проходженням особового складу Харківського поліцейського вишу.

ВЗГ ХНУВС