Команда Рівних Можливостей ХНУВС взяла участь у проєктному вебінарі «EQUALS-EU: де ми знаходимось з точки зору гендерної рівності в епоху цифрових технологій?», який мав на меті презентувати інформативні доробки щодо успішності становлення гендерної рівності та подолання гендерного розриву в сучасному європейському просторі. Було приділено особливу увагу тому, як саме проєкт EQUALS-EU впливає на роботу в цьому напрямі.

Із доповідями виступили представниці різних секторів. Офіцерка з політики Європейської Комісії – Дана Адриана Пуя Морель поділилась успішною роботою з підвищення компетенцій, які спонукатимуть дівчат будувати кар’єру в IT, а жінок – вчать лідерству.

Спеціалістка освітніх проєктів EIT Raw Materials Солен Мутьє відзначила важливість стратегічних програм навчання для середніх шкіл.

Ванья Нето – представниця програми освітніх навичок та навчання Microsoft у Західній Європі – наголосила на важливості розширення можливостей для дівчат у STEM для наступних поколінь.

Тамара Данчева – старша менеджерка з міжнародних відносин GSMA – доповіла щодо проєктного партнерства, трансформаційного лідерства, проведення хакатонів та інноваційних таборів. Яскравим прикладом таких новацій став інноваційний табір «Жінки в науці та безпеці», проведений Харківським національним університетом внутрішніх справ.

До уваги учасників також були представлені наукові статистичні данні щодо подолання гендерного розриву, які представила Марія Санджуліано – директорка з досліджень та менеджерка програми Smart Venice.

Онлайн-зустріч була організована в рамках проєкту «Європейське регіональне партнерство для гендерної рівності в епоху цифрових технологій» (EQUALS-EU) Горизонт 2020. Мета проєкту: нарощування потенціалу за допомогою багатостороннього партнерства, що зміцнює наявні та формалізує нові мережі в галузі соціальних інновацій та підприємництва; створення розумних, стійких та інклюзивних екосистем соціальних інновацій у місцевих громадах, містах Європи та в неєвропейських країнах.

ВЗГ ХНУВС