У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулась Всеукраїнська науково-практична конференція «Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених, курсантів та студентів». Традиційно захід проведений напередодні відзначення Дня науки.

Відкрив конференцію ректор Харківського національного університету внутрішніх справ генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко, який наголосив на важливості таких заходів, що дають змогу молодим правникам обмінятися досвідом та налагодити співпрацю, оприлюднити результати наукових досліджень, визначити національні й світові тенденції розвитку юридичної науки, популяризують її й заохочують до дослідницької діяльності молодих учених і здобувачів вищої освіти.

Співорганізаторами заходу виступили Національна академія внутрішніх справ, Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ та Одеський державний університет внутрішніх справ.

З вітальними словами до присутніх звернулися проректор Національної академії внутрішніх справ Сергій Чернявський, проректор Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Лариса Наливайко та проректор Одеського державного університету внутрішніх справ Максим Корнієнко.

Загалом для участі у заході було подано понад 200 тез доповідей, що говорить про високу активність наукової молоді та їхню зацікавленість у проведенні наукових досліджень.

У межах конференції розглядалися питання, присвячені особливим функціям і повноваженням Національної поліції України, яких вона набуває під час воєнного стану, обговорювалися проблемні аспекти особистої безпеки поліцейських в умовах воєнного стану в Україні, приділено було увагу важливості поліцейського співробітництва України з Європейським Союзом, а також розглянуто актуальні питання розвитку наукових досліджень в період воєнного стану.

За результатами заходу на офіційному вебсайті університету буде опубліковано збірник матеріалів конференції.

ВЗГ ХНУВС