Перший проректор Харківського національного університету внутрішніх справ Олександр Моргунов, начальник відділу організації наукової діяльності та захисту інтелектуальної власності Сергій Абламський, курсанти та студенти вишу взяли участь у підсумковій конференції ІІ туру Конкурсу наукових робіт здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти закладів вищої освіти, що належать до сфери управління МВС України.

Відкрив конференцію та звернувся зі вступним словом директор Департаменту освіти, науки та спорту МВС України Олександр Тарасенко, який побажав усім учасникам наснаги, прагнення наукового пізнання та успішного захисту власних здобутків.

Загалом у заході взяли участь понад 50 конкурсантів, які представили свої наукові роботи у 15 номінаціях.

Здобувачі Харківського національного університету внутрішніх справ представили свої наукові дослідження в кожній з номінацій та за результатами І туру Конкурсу стали претендентами на вісім призових місць, з яких шість перших.

Курсантка 2 курсу факультету № 3 Анастасія Гранкіна в номінації «Адміністративно-правові науки» виступила з роботою на тему «Зарубіжний досвід функціонування органів правопорядку та можливість його адаптації в діяльність Національної поліції України».

Курсантка 2 курсу факультету № 2 Аліна Біліченко в номінації «Економічні науки та фінанси (логістичне забезпечення службово-бойової діяльності)» виступила з роботою на тему «Стратегія інноваційного розвитку економіки в умовах воєнного стану та обмежених ресурсів».

Випускниця 2023 року факультету № 1 Яна Свистун одночасно стала претенденткою у двох номінаціях, зокрема «Кримінальне право і кримінологія» та «Кримінальний процес, криміналістика та судова експертиза».

Студентка 3 курсу факультету № 6 Людмила Чернуха представила на захист роботу на тему «Специфіка життєстійкості спецпризначенців з різним рівнем толерантності до невизначеності в умовах воєнних дій» у номінації «Психологічне забезпечення професійної діяльності в системі МВС».

Випускниця 2023 року факультету № 3 Анастасія Коваль у номінації «Тактико-спеціальна та службово-бойова підготовка» виступила з роботою на тему «Вдосконалення психофізичної готовності майбутніх офіцерів Національної поліції до застосування вогнепальної зброї».

Курсант 2 курсу факультету № 4 Андрій Каланча став претендентом на ІІ місце в номінації «Інформаційні технології, інформаційна безпека та кібербезпека» з роботою на тему «Розробка програми автоматизації тестування на вразливість Wi-Fi мережі».

Курсантка 2 курсу факультету № 3 Поліна Фроленкова стала претенденткою на ІІІ місце в номінації «Озброєння, військова, пожежна та аварійно-рятувальна техніка» з роботою на тему «Концепція застосування БПЛА у службово-бойовій діяльності Національної поліції України».

ВЗГ ХНУВС