У рамках дистанційного освітнього процесу у Сумській філії ХНУВС на бінарному занятті з юридичної психології, організованому професоркою кафедри гуманітарних дисциплін Надією Демиденко, студенти 1 курсу спеціальності «Правоохоронна діяльність» та 2 курсу спеціальності «Право» поспілкувалися з керівником психологічної служби ГУНП у Сумській області Оленою Ковальовою. На занятті обговорювалась актуальна тема «Стрес. Дистрес. Стресостійкість під час воєнного стану». Питання стосувалися збереження психологічного здоров’я, зокрема зменшення тривожності, страхів тощо.

Особливо корисними для студентів були поради психологині про обмеження в сприйнятті великого потоку негативної інформації. Корисними стали й практичні рекомендації стосовно різних фізичних вправ, зокрема дихальних, які сприяють швидкому врегулюванню власного психологічного стану. Олена Ковальова підкреслила, що за законами психології, коли людина переключається на проблеми інших, допомагає слабшим, рівень власної тривожності значно зменшується. Тому за різних складних обставин головне – не втрачати людяності, залишатися толерантним у відношенні до тих, хто оточує.

Заключним лейтмотивом зустрічі стали слова Ліни Костенко: «…найвище уміння – почати з початку життя, розуміння, дорогу, себе!». Тож головна порада психологині – при будь-яких складних життєвих обставинах не потрібно впадати у відчай, втрачати віру і надію.

Сумська філія ХНУВС