Психологічне забезпечення працівників та особового складу органів системи МВС суттєво посилюється, зокрема й через реалізацію проєкту «Mental tutor». Про це йшлося на нараді щодо актуальних напрямів психологічного забезпечення в органах МВС на 2024 рік.

Презентував дану концепцію начальник Управління психологічного забезпечення МВС України Андрій Костюк. Він наголосив, що психологи системи МВС виконують багатовимірний об’єм роботи у різних напрямках. Відповідно до ініціативи, пріоритетними є такі як психологічна підготовка, супровід та відновлення.

Також Андрій Костюк докладніше розповів про проєкт «Mental tutor», який передбачає створення окремої категорії наставників, які координуватимуть роботу психологів.

«Для того, щоб психологи ефективно виконували свою роботу у нас є така пропозиція виокремити в окрему категорію наставників по ментальному здоров’ю – «Mental tutor», саме вони координуватимуть роботу між психологами. У нашій системі має бути все уніфіковано, тому психологи теж мають говорити однією мовою», – заявив начальник Управління психологічного забезпечення МВС України Андрій Костюк.

У кожній пропозиції кожного центрального органу виконавчої влади системи МВС у центрі уваги – працівник, співробітник, який захищає нашу державу на передовій. Саме на його актуальні запити й потреби трансформується й посилюється система психологічного забезпечення органів системи МВС.

«Сьогодні питання ментального здоров’я наших громадян, а особливо співробітників системи МВС одні з ключових в порядку денному керівництва країни і МВС. 28 листопада на засіданні Міжвідомчої координаційної ради презентовано концепцію психологічного супроводу та проєкт «Mental tutor». У концепції оновлено підходи для посилення психологічного супроводу особового складу та членів їх сімей. Передбачається функціонування комплексів психологічної реабілітації, а в прифронтових районах стабілізаційних психологічних пунктів. Разом з тим заплановано проведення відповідної підготовки, відновлення і супровід працівників системи МВС», – зазначила заступниця міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко, звертаючись до присутніх.

Нагадаємо, 7 грудня, у Міністерстві внутрішніх справ України на чолі з Державним секретарем відомства Інною Ящук відбулася нарада з питань реалізації концепції психологічного супроводу в системі МВС та презентація проєкту «Mental tutor».

Департамент комунікації МВС України