Дільничний офіцер поліції сектору поліцейської діяльності № 1 відділення поліції № 4 Житомирського РУП ГУНП в Житомирській області, старший лейтенант поліції Максим Полюшкевич спільно з професоркою кафедри адміністративного права та процесу факультету № 1 Мариною Джафаровою провели бінарне заняття для курсантів 2 курсу факультету № 2 на тему «Провадження у справах про адміністративні правопорушення».

Практичний працівник ознайомив курсантів з основними негативними чинниками, які сприяють учиненню адміністративних правопорушень, висвітлив основні засади запобігання правопорушенням і формування правової свідомості громадян. Максим Полюшкевич розповів про особливості притягнення до адміністративної відповідальності на підставі адміністративно-процесуальних норм окремих статей КУпАП, сформулював обставини, які виключають адміністративну відповідальність, проаналізував умови й випадки складання протоколу про адміністративне правопорушення відповідно до ст. 258 КУпАП.

Доповідач також звернув увагу здобувачів вищої освіти на умовах складання постанови про адміністративне правопорушення, виокремив типові помилки, яких припускаються поліцейські під час її складання, що є підставою для скасування такої постанови в судах загальної юрисдикції.

По завершенні заняття Максим Полюшкевич відповів на запитання курсантів і побажав успіхів у навчанні та майбутній професійній діяльності.

ВЗГ ХНУВС