Кожного року колектив Харківського національного університету внутрішніх справ долучається до проведення Дня вишиванки. Працівники, курсанти, студенти, слухачі аспірантури та ад’юнктури, керівництво закладу вищої освіти вбралися у вишиванки на знак ідентичності та незламності українського народу.

Розпочався захід внесенням Прапора університету прапороносною групою, Державного Прапора України та виконанням Державного Гімну України. Хвилиною мовчання присутні вшанували патріотизм, мужність, вірність та героїзм тих, хто поклав своє життя за єдність та незалежність України, а також усіх правоохоронців, які загинули під час виконання службових обов’язків.

Ректор університету Валерій Сокуренко звернувся до присутніх: «Страшна війна триває на нашій землі. Ідуть важкі бої. Віримо, що переможемо, відвоюємо свою землю. Ми маємо право на те, щоб Україна існувала, була демократичною, сильною, європейською державою. День вишиванки символізує нашу незламність і волю. Ми всі українці, у нас є держава – Україна, є народ, який необхідно захистити і обов’язково здобути перемогу! Слава Україні! Героям Слава!».

Завідувач кафедри українознавства Ігор Чорний згадав історію виникнення вишиванки, яка сягає глибокої давнини, та підкреслив важливість і самобутність цього свята.

Завершилися урочистості творчими виступами учасників художньої самодіяльності університету.

ВЗГ ХНУВС