Уміння говорити красивою і чистою мовою – не просто рідкісний дар, а й години наполегливої праці та постійної практики, саме це надає можливість швидко адаптуватися до різних ситуацій і справляти гарне враження на оточення.

Доцентка кафедри українознавства факультету № 2 Вікторія Перцева успішно пройшла онлайн-курс «Мовити. Мотиви», представлений на платформі української студії онлайн-освіти «EdEra». Мотиви мовлення можуть бути різними: хтось хоче передати знання своїм студентам, хтось пригадати мудрість пращурів, хтось бажав би жартувати, як Василь Байдак, а хтось – кохати, як у віршах Симоненка чи Жадана. Онлайн-курс «Мовити. Мотиви» корисний для усіх поціновувачів української мови: і фахівців, і початківців.

За 4 модулі зі змістовними відеолекціями та підсумковими тестами можна не лише перевірити свої знання з історії, граматики, фонетики й стилістики української мови, а й дізнатися багато нового, подолати страх «я говорю не так» та знайти свій ідеальний стиль мовлення. Лекції онлайн-курсу доповнені цікавими матеріалами про питомі фішки сучасної української мови, автентичними висловлюваннями та говірками, яскравими прикладами з сучасної художньої літератури, фільмів, популярних відео та подкастів.

ВЗГ ХНУВС