Для оптимізації відомчої післядипломної освіти, забезпечення її якості та оперативності Міністерством внутрішніх справ України запроваджено експеримент з проведення підвищення кваліфікації працівників поліції дистанційно. Перші такі курси з підвищення кваліфікації за дистанційною формою навчання для працівників слідчих підрозділів Національної поліції України розпочалися в Харківському національному університеті внутрішніх справ. Курси проходитимуть протягом 2-х тижнів, на яких будуть навчатися 62 слідчих працівники ГУНП України в Донецькій області.

Для слухачів було створено відповідний дистанційний курс, який передбачає всі необхідні для навчання матеріали: лекції, презентації, додаткові навчальні матеріали, тести для самоконтролю та ін. Для зручності навчання викладачі університету будуть забезпечувати цілодобову підтримку навчального процесу, використовуючи електронну пошту, телефонний зв’язок, форум для обговорення проблемних питань тощо.

Протягом навчання буде проведено онлайн-лекції та онлайн-практичні заняття, під час яких слухачі здобуватимуть нові знання та виконуватимуть практичні завдання за профілем власної діяльності.

Переваги такої форми навчання для працівників Національної поліції:

  • опанування новими знаннями та навичками без відриву від роботи;
  • постійна підтримка навчання науково-педагогічним складом навчального закладу, систематичне надання допомоги і консультацій;
  • можливість здійснення навчання у зручний час та у зручному місці;
  • цілодобовий доступ до навчальних матеріалів і записів онлайн- занять;
  • економія коштів на відрядження особового складу;
  • вдосконалення навичок використання поліцейськими інформаційних технологій у професійній діяльності.

ВЗГ ХНУВС