Кафедрою теорії та історії держави і права факультету № 1 Харківського національного університету внутрішніх справ проведено круглий стіл з нагоди 26-ї річниці Незалежності України. У ньому взяли участь викладачі кафедри та курсанти-першокурсники факультету № 1.

Відкрив роботу круглого столу завідувач кафедри теорії та історії держави і права кандидат історичних наук, доцент Ігор Логвиненко, який підкреслив важливість проведення круглого столу, який надає можливість обговорити проблемні питання, що стосуються розбудови української державності. У своєму виступі Ігор Логвиненко розкрив основні історичні етапи формування незалежності української держави, а також зазначив, що День незалежності України є найбільшим державним святом, адже за свою свободу і волю, за право мати власну державу народ заплатив високу ціну.

Керівник наукового гуртка кафедри теорії та історії держави і права, кандидат юридичних наук Іван Кріцак у своєму виступі акцентував увагу на тому, що консолідація українського суспільства можлива на основі  національної ідеї, яка б ґрунтувалася на духовно-моральних цінностях українського  народу. Не останню роль у цьому процесі відіграють ідейні лідери державного масштабу, моральні авторитети суспільства, талановиті й неординарні особистості, світочі незламного українського духу.

Доцент кафедри теорії та історії держави і права факультету № 1 кандидат юридичних наук Віктор Лазарев звернув увагу присутніх на особливості конституційних засад становлення української державності.

З науковими доповідями також виступили члени наукового гуртка кафедри курсанти факультету № 1 Віталій Найда за темою «Роль В'ячеслава Чорновола у становленні незалежної України» та Сергій Левенець –  «Нормативно-правове забезпечення процесу становлення незалежної української національної державності».

У роботі круглого столу взяли участь й курсанти-першокурсники. Їх ознайомили з роботою наукового гуртка і запросили долучитися до наукової діяльності.

ВЗГ ХНУВС