Слухачі курсів первинної професійної підготовки дільничних та молодшого начальницького складу Харківського національного університету внутрішніх справ склали Присягу працівника поліції. Урочистості розпочалися з вшанування хвилиною мовчання патріотизму, мужності та героїзму тих, хто поклав своє життя за єдність та незалежність України, а також усіх правоохоронців, які загинули під час виконання службових обов’язків.

128 представників Кіровоградської, Харківської та Сумської областей прибудуть до місць служби, щоб приступити до виконання своїх професійних обов’язків. Звертаючись до випускників, ректор університету генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко зазначив, що Міністерством внутрішніх справ України, Національною поліцією України багато уваги приділяється добору кандидатів для служби в підрозділах Національної поліції України. Відтепер, стати поліцейським можна, закінчивши курси первинної професійної підготовки, а за два роки практичної діяльності – отримати можливість вступити до поліцейського вишу. Робота Національної поліції України знаходиться у процесі реформування - запроваджуються загальноєвропейські стандарти в освітню та практичну діяльність. «Професія поліцейського нелегка, але одна з найзатребуваніших суспільством, – зазначив Валерій Сокуренко. – Ви повинні зробити усе для того, щоб наші громадяни почували себе захищеними. Завжди пам’ятайте слова Присяги, служіть так, щоб вас поважали люди та оберігав Господь Бог!».

 Начальник Управління кадрового забезпечення Головного управління Національної поліції в Харківській області полковник поліції Ігор Іванчишин привітав випускників від імені керівництва ГУНП і підкреслив, що знання та навички, отримані під час навчання, стануть надійним фундаментом для подальшої службової діяльності, а особистий приклад та компетентність формуватимуть у громадян повагу до закону та професії поліцейського.

 

ВЗГ ХНУВС