Відбулася ХІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Культурне розмаїття: матеріальна та нематеріальна культура різних країн», співорганізатором якої виступив Харківський національний університет внутрішніх справ. До складу організаційного комітету увійшли: завідувач кафедри соціально-гуманітарних дисциплін факультету № 6, доктор історичних наук, професор Володимир Греченко, доцент кафедри соціально-гуманітарних дисциплін факультету № 6, кандидат історичних наук Віталій Заборовський та старший викладач кафедри соціально-гуманітарних дисциплін факультету № 6, кандидат філологічних наук Наталія Кобилко. З огляду на епідеміологічну ситуацію в нашій країні, захід був проведений в онлайн-форматі. Мета конференції – дослідити культури різних країн світу: мову, історію, літературу, архітектуру, звичаї, обряди, ремесла, національні свята та ін.

Надзвичайно цікавими були, як доповіді викладачів – «Відображення рис українського національного характеру у п’єсі П. Мирного “Не вгашай духу”» В. Заборовського, «Жанрові різновиди української “темної літератури”» Н. Кобилко, – так і студентів: «Українські духовні традиції» В. Влащенка, «Народні ремесла, традиції та звичаї» М. Рєпіна, «Кулінарні особливості світу» К. Гончарова, «Образ поліцейського в серії детективних романів Ю. Несбе» М. Грітчина, «Традиції та звичаї різних культур світу» І. Короткова.  

Для участі у конференції тези своїх доповідей надіслали більше 70 учасників з Харкова та Сумщини. За підсумками роботи конференції кожен доповідач отримав сертифікат, програму та збірник матеріалів. Наприкінці онлайн-зустрічі члени організаційного комітету домовилися про реалізацію та підтримку спільних наукових заходів.

ВЗГ ХНУВС