Кафедрою іноземних мов факультету № 1 проведено дебати англійською мовою на тему «СТОП БУЛІНГ!», організовані відділом міжнародного співробітництва ХНУВС за підтримки Регіонального представництва Консультативної місії Європейського Союзу в Харкові.

У заході, присвяченому  щорічній Всесвітній акції «16 днів проти насильства», взяли участь курсанти третього курсу факультету № 2. Захід підготувала старший викладач кафедри іноземних мов Наталія Краснова. Викладач цієї ж кафедри Ганна Бабак виступила в ролі модератора.

Суддями турніру стали представники КМЄС: старший радник з питань загальної правоохоронної діяльності Туомо Корхонен (Фінляндія), радник/тренер з питань взаємодії поліції з громадою Лівіу Веліча (Румунія), радник/тренер з питань взаємодії поліції з громадою Юрій Міхалков (республіка Болгарія), радник з питань публічного порядку Тумас Паулссон (Швеція), тренер Віра Коваленко, завідувачка кафедри іноземних мов Олена Орлова і начальник відділу міжнародного співробітництва Олена Устименко.

До складу команди № 1 увійшли курсанти: Максим Курасов, Юрій Рескаленко та Руслан Чубенко. У команді № 2 – Данило Гулак, Кирило Кудін і Власта Нечаєва. Члени команд виступали в ролі спікера, свідка і сперечальника. Ролі респондента або опонента визначалися шляхом жеребкування. Під час трьох раундів дебатів, які мали строгий регламент і правила, команди відстоювали протилежні точки зору. Учасники команд сперечалися стосовно стверджень: «Булінг – це не проблема. Діти повинні пройти через певні емоційні труднощі, щоб стати “сильнішими”», «Чи слід надавати вчителям більше повноважень для покарання в школі?»,  «Психологічні проблеми в родинах – це те, що призводить до булінгу, ось що ми повинні врахувати, перш ніж говорити про булінг у школах».

Судді одностайно визнали переможцем дебатів команду № 1, а кращим спікером – Кирила Кудіна, представника команди № 2. Всі учасники заходу отримали цінні подарунки, переможці – грамоти.  

ВЗГ ХНУВС