У Харківському національному університеті внутрішніх справ започатковано «Школу курсових офіцерів» – нову форму роботи для керівників навчальних курсів факультетів, інституту післядипломної освіти, Сумської філії.

Програмою навчання передбачено вивчення тем з освітнього процесу, кадрової, психологічної, виховної роботи, організації служби, внутрішнього розпорядку, речового, харчового та медичного забезпечення, пожежної безпеки, антикорупційного законодавства, службової дисципліни, протидії проявам наркоманії, булінгу та дискримінації.

Заняття проводитимуться проректорами університету, керівниками відповідних структурних підрозділів та найбільш досвідченими науково-педагогічними працівниками.

Перше заняття провів проректор полковник поліції Сергій Бортник, який, маючи значний особистий досвід роботи у закладах вищої освіти та підрозділах Національної поліції України, проаналізував правовий статус керівників курсів у ЗВО МВС та їхню роль у підготовці висококваліфікованих фахівців-правоохоронців.

Сергій Миколайович наголосив на тому, що, перш за все, вони повинні самі бути взірцем виконання службового обов’язку та дисципліни, для цього потрібно постійно працювати над самовдосконаленням, наполегливо опановувати відповідні нормативно-правові акти, наукові знання та вивчати методичні розробки.

ВЗГ ХНУВС