У Сумській філії Харківського національного університету внутрішніх справ тривають обговорення реформи сфери приватного права. Одним із заходів, спрямованих на розуміння останніх тенденцій у реформенний період в Україні, стала панельна дискусія «Міжнародне  приватне  право в період рекодифікації». Дискусія відбулася за участі магістрів, студентів та курсантів 2–4 курсів Сумської філії спеціальностей «Право» та «Правоохоронна діяльність» у рамках дисциплін «Цивільне право», «Цивільне право та процес», «Цивільний процес», «Міжнародне приватне право» та «Сучасні проблеми цивільного процесу», а також роботи наукового гуртка з цивільного права та цивільного процесу. Ініціаторами проведення дискусії виступили професор кафедри юридичних дисциплін Сумської філії ХНУВС Наталія Горобець та доцент кафедри юридичних дисциплін Сумської філії ХНУВС Яна Садикова. Спікерами заходу стали представники студентсько-курсантської молоді – Максим Якименко, Валерія Будяк, Анна Ємельяненко, Марина Квасова, Дарія Ложечнік.

У Сумській філії вже відбувався перший захід, із низки запланованих, присвячений роботі з підготовки проекту Закону з рекодифікації (оновлення) цивільного законодавства України. Серед питань, що обговорювалися під час дискусії: чи бути Закону України «Про міжнародне право»; чи є ця галузь права настільки «приватною» і виключно предметною, щоб бути включеною до Цивільного кодексу України, навіть в окремій книзі; наскільки зручно і логічно буде відшукувати колізійні норми в сфері трудових правовідносин, а також спеціальні процесуальні норми в Цивільному кодексі України тощо.

Цікаві доповіді, жвава дискусія, провокаційні запитання та інколи вражаюча переконливість та категоричність суджень учасників – усе це мало місце під час дискусії.

Сумська філія ХНУВС