Виховання гармонійної, духовно збагаченої та національно свідомої особистості є на сьогодні одним із найважливіших завдань закладу вищої освіти. Здобувачі вищої освіти Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ переглянули та обговорили соціально-національну драму за п’єсою Миколи Куліша «Мина Мазайло», постановка якого відбулася у Сумському обласному театрі юного глядача. Захід пройшов у рамках освітнього процесу та за програмою Університету культури.

Вистава «Мина Мазайло» справила незабутнє враження на глядачів: майбутні юристи поринули в атмосферу 20-х років минулого століття, а неперевершена гра акторів театру передала головну ідею твору.

Професор кафедри гуманітарних дисциплін Валентина Василенко зазначила, що вистава «Мина Мазайло» – це справжній мовний шедевр, створений геніальним драматургом сучасності Миколою Кулішем у 1928 році. Проблеми шовінізму, українізації та суспільних змін, які порушені у творі «Мина Мазайло», є актуальними і сьогодні. Це найбільш знакова для українців п’єса ХХ століття. Незважаючи, що ця гостросоціальна комедія була написана майже 100 років тому, вона і сьогодні є яскравою паралеллю сучасності.

На думку провідного фахівця відділення кадрового забезпечення Сумської філії Ганни Мітітєл: «…театр – це завжди атмосфера свята, духовності, високої культури, яке сприяє гармонійному розвитку молодої особистості, дає можливість відчути справжні емоції та почуття».

Сумська філія ХНУВС