На цикловій комісії «Аеронавігації» в кабінеті «Аерогідрогазодинаміки та динаміки польоту» викладачем-методистом доцентом, кандидатом технічних наук Володимиром Тягнієм проведено науковий семінар на тему «Динамічна аеропружність та міцність лопатей НГ вертольоту при особливих умовах польоту» для курсантів спеціальності «Авіаційний транспорт», спеціалізації «Аеронавігація».

Метою наукового семінару було довести до учасників семінару – майбутніх пілотів вертольотів – фізичної сутності небезпечних режимів навантаження лопатей НГ вертольоту і відпрацювання дій пілотів щодо прийняття рішень щодо усунення негативного впливу на конструкцію вертольоту та рекомендацій на продовження польоту вертольоту в штатному режимі. Серед запрошених резонаторів, рецензентів та експертів були: інструктор з безпеки польотів коледжу, спеціаліст вищої категорії, викладач-методист Євген Яцина (у минулому військовий пілот вертольоту, має понад три тисячі годин нальоту) та викладач циклової комісії «Аеронавігації», спеціаліст І категорії Юрій Олійник (у минулому пілот вертольоту цивільної авіації, має понад десять тисяч годин нальоту).

Під час семінару курсанти виступили із доповідями. Резонатори, рецензенти та наставники по кожній темі доповідей виступили з критичними зауваженнями й пропозиціями та надали практичні рекомендації щодо дій екіпажу вертольоту в особливих умовах польоту, користуючись власним досвідом льотної роботи.  Курсантам також продемонстрували навчальні фільми за темою наукового семінару.

КЛК ХНУВС