Старша викладачка кафедри іноземних мов факультету № 1 Наталія  Краснова та прокурор відділу представництва інтересів держави у бюджетній сфері управління представництва інтересів держави в суді Харківської обласної прокуратори Наталія Горбач провели для курсантів третього курсу факультету № 2 бінарне заняття за темою «Запобігання та протидія домашньому насильству. Правовий та соціальний аспекти» («Preventing and counteracting domestic violence. Legal and social aspects»).

Наталія Краснова та Наталія Горбач обговорили з курсантами нормативно-правові акти, що регулюють проблему домашнього насильства, право на особисту недоторканість та новації щодо протидії домашньому насильству, закріпленому в Законі України «Про запобігання та протидію домашньому насильству».

Прокурор розповіла про досвід роботи у відділі ювенальної юстиції прокуратури в Харківській області та тренерський досвід, отриманий під час проведення семінарів робочою групою КМЄС в Україні з питань протидії домашньому насильству.

Наприкінці заняття Наталія Горбач відповіла на запитання курсантів та наголосила, що розв'язати проблему насильства щодо неповнолітніх можна лише за умови спільної роботи педагогів, батьків і всіх дорослих, які причетні до виховання дітей.

ВЗГ ХНУВС