Здобувачі ХНУВС беруть участь у серії онлайн-семінарів з написання наукових статей англійською мовою

 16-12-2020

У рамках проєкту EGOVLOC відбувся семінар, присвячений першому етапу наукових досліджень, а саме вибору актуальної тематики та формулювання запитань для дослідження.
Доцент Університету Осло Метрополітен Ентоні Джіаноміс (George Anthony Giannoumis), використовуючи новітні педагогічні підходи, розповів учасникам про основні проблеми методології наукової діяльності: визначення теми, формулювання мети та завдань дослідження тощо. 

Джерело: http://univd.edu.ua/uk/news/8488

ХНУВС розпочинає реалізацію проекту Горизонт 2020 EQUALS-EU «Європейське регіональне партнерство з гендерної рівності в епоху цифрових технологій»

 29-10-2020

Проєкт базується на Стратегії гендерної рівності ЄС на 2020–2025 рр., що передбачає створення Європи, в якій жінки та чоловіки є рівними, де різноманітність є визнаним надбанням для економіки та суспільства. Однак, переконливого механізму реалізації стратегії усунення гендерної нерівності та виконання недискримінаційних практик ще не розроблено. Інформаційне суспільство, в якому ми живемо, представляє нові можливості для отримання та розповсюдження знань. Активна участь жінок в інформаційному суспільстві є питанням справедливості й рівності та покращує конкурентоспроможність ЄС. Цифрове включення забезпечує нові шляхи та нові рішення для того, щоб жінки та дівчата могли брати участь у всій сфері економічного, соціального, політичного та культурного життя. Їх участь у наукових дослідженнях та інноваціях має вирішальне значення для сприяння цифровому включенню та вирішенню складних соціальних та економічних проблем, що стоять перед Європою.

Джерело: http://univd.edu.ua/uk/news/7999

ХНУВС серед найкращих ЗВО України у сфері європейської інтеграції

 22-01-2021

 У щорічному звіті за 2020 рік Українська асоціація європейських студій відзначила здобутки Харківського національного університету внутрішніх справ у міжнародній співпраці, а саме:

  1. Проєкт Горизонт 2020 EQUALS-EU «Європейське регіональне партнерство з гендерної рівності в епоху цифрових технологій».
  2. Проєкт «Підтримка реформ з розвитку верховенства права в Україні».
  3. Проєкт «Операційна підтримка у наданні стратегічних консультацій щодо реформування сектору цивільної безпеки України».

Джерело: http://univd.edu.ua/uk/news/8693

Перша зустріч консорціуму проєкту Горизонт 2020 «Європейське регіональне партнерство для гендерної рівності в епоху цифрових технологій»

 22-01-2021

Представники Харківського національного університету внутрішніх справ взяли участь у першій робочій нараді з реалізації проєкту Горизонт 2020 «Європейське регіональне партнерство для гендерної рівності в епоху цифрових технологій». На онлайн зустрічі були обговорені основні завдання за проєктом та строки їх виконання, правила звітності.

Джерело: http://univd.edu.ua/uk/news/8692

Курсантка університету стала призером змагань з гирьового спорту

 01-03-2021

У м. Харків пройшов Відкритий Кубок з гирьового спорту. Серед жінок у ваговій категорії до 63 кг член збірної команди Харківського національного університету внутрішніх справ курсантка 4 курсу факультету № 1 Наталія Расторгуєва посіла ІІ місце із результатом 51 бал, вага гир 24 кг.

Наталія Расторгуєва отримає спеціальний приз від консорціуму проекту Горизонт 2020 EQUALS-EU «Європейське регіональне партнерство для гендерної рівності в епоху цифрових технологій».

Джерело: http://univd.edu.ua/uk/news/9080

Проєкт Горизонт 2020 EQUALS-EU «Сприйняття влади: відстоювання жіночого лідерства в епоху цифрових технологій»

24-05-2021

4 серпня поточного року з 12.00 до 16.00 (11.00–15.00 pm BST) на платформі ZOOM відбудеться захід у межах реалізації проєкту Горизонт 2020 EQUALS-EU «Сприйняття влади: відстоювання жіночого лідерства в епоху цифрових технологій». Під час заходу будуть обговорюватися виклики сьогодення у процесі встановлення жіночого лідерства в галузі технологій. Експертам з мобільної галузі, наукових кіл, громадськості та міжнародних організацій буде запропоновано обмінятися передовими практиками та досвідом серед своїх секторів і тд.

Джерело: https://univd.edu.ua/uk/news/9905

Запрошуємо взяти участь у онлайн-заході проєкту «Горизонт 2020»

 03-08-2021

Запрошуємо взяти участь у онлайн-заході проєкту «Горизонт 2020»: «Європейське регіональне партнерство для гендерної рівності в епоху цифрових технологій», що відбудеться о 13.00 год. 04 серпня 2021 року.

Приєднуйтесь до живої дискусії з експертами в галузі мобільного зв'язку, науковцями, представниками громадянського суспільства та міжнародних організацій за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=Iz_Ng1cP4D8

Панельна дискусія організована в рамках заходу «Сприйняття влади: відстоювання жіночого лідерства в епоху цифрових технологій».

Детальніше про подію можна дізнатися за посиланням: https://bit.ly/EQUALS-EU_colloquium

Джерело: http://univd.edu.ua/uk/news/10322

 Відбулася презентація проєкту Горизонт 2020 «Європейське регіональне партнерство для гендерної рівності в епоху цифрових технологій» EQUALS-EU

13-10-2021

Відбулася презентація проєкту Горизонт 2020 «Європейське регіональне партнерство для гендерної рівності в епоху цифрових технологій» в рамках інформаційного дня «Інструменти підтримки цифрових інновацій у програмі Горизонт Європа».

Учасники інформаційного дня отримали наступну інформацію про проєкт: мета, завдання, партнерство, напрями діяльності, очікувані результати. Також представники ХНУВС на прикладі проекту EQUALS-EU продемонстрували свій досвід щодо можливостей європейських програм підтримувати інновації та історію успіху університету у залученні фінансування для наукових досліджень.

Академічна спільнота отримала рекомендації щодо пошуку партнерів та підготовки заявок на участь у конкурсах Європейських програм.

Джерело: https://univd.edu.ua/uk/news/10907

Курсантка університету – призерка номінації від консорціуму Горизонт 2020 EQUALS-EU «Європейське регіональне партнерство для гендерної рівності в епоху цифрових технологій»

 14-02-2022

Нещодавно на базі Харківського національного університету внутрішніх справ відбувся Відкритий чемпіонат Харківської області з гирьового спорту. Окрім традиційних нагород – дипломів та медалей, учасники змагань були відзначені призами від спонсорів заходу.

Спеціальний приз консорціуму проєкту Горизонт 2020 EQUALS-EU «Європейське регіональне партнерство для гендерної рівності в епоху цифрових технологій» отримала курсантка 1 курсу факультету № 4 Марія Пальона, яка виступила у ваговій категорії+58 кг і посіла ІІ місце.

ВЗГ ХНУВС

Джерело: http://univd.edu.ua/uk/news/12265

Запрошуємо до участі в Інноваційному таборі «Гендер в науці та безпеці»

22-06-2022

24 червня 2022 року Харківський національний університет внутрішніх справ у рамках реалізації проєкту Горизонт 2020 – «Європейське регіональне партнерство за гендерну рівність у цифрову епоху» проводить Інноваційний табір «Гендер в науці та безпеці». Інноваційний табір – захід з міждисциплінарними командами, які працюють над ефективним рішенням проблемного питання, триватиме з 07.00 до 19.30 год. 24 червня. Під час проведення інноваційних таборів увага буде зосереджена на створенні нових політик, процесів та практики або послуги, що вирішують складні проблеми. Рекомендації до кандидатів: мати досвід участі у заходах, розробці цікавих проєктів або наукових статей у сфері гендерної рівності.

#EqualsEU #EqualsEUinnovationcamps

Джерело: https://www.univd.edu.ua/uk/news/13226

Катерина Павліченко: «Впровадження принципів гендерної рівності є пріоритетним і для нашої країни, щоб стати частиною європейської родини» 

24-06-2022

У Харківському національному університеті внутрішніх справ у м. Кам'янець-Подільський у рамках реалізації проєкту Горизонт 2020 – «Європейське регіональне партнерство за гендерну рівність у цифрову епоху» проведено Інноваційний табір «Гендер в науці та безпеці». Валерій Сокуренко наголосив на важливості продовження навчального процесу навіть в умовах війни, адже добре підготовлені, дипломовані фахівці країні потрібні завжди — і у воєнний, і в мирний час, і в цьому сенсі рішення Міністра внутрішніх справ утримати курсантів силового блоку від участі у бойових діях та продовжити опановувати знання офлайн, допоможуть у подальшій розбудові нашої держави.

#EqualsEU #EqualsEUinnovationcamps

Джерело: https://univd.edu.ua/uk/news/13253

Курсантка ХНУВС Віталія Плис стала переможницею Інноваційного табору «Гендер в науці та безпеці»

25-06-2022

У Харківському національному університеті внутрішніх справ завершився Інноваційний табір «Гендер в науці та безпеці», що проходив у рамках реалізації проєкту Горизонт 2020 – «Європейське регіональне партнерство за гендерну рівність у цифрову епоху». У заході взяли участь 27 осіб. Це діти із багатодітних родин, внутрішньо переміщені особи, особи, які постраждали від домашнього насильства, сироти, представники/-ці етнічної групи, члени родини ветеранів АТО/ООС, військовослужбовців, які беруть участь у бойових діях. Учасниці успішно виконали завдання конкурсу та гідно презентували свої проєкти. За рішенням журі ІІІ місце присуджено команді дівчат факультету № 4 ХНУВС у складі Аліни Кривоус та Юлії Бовкун, ІІ місце посіла курсантка факультету № 1 ХНУВС Олександра Кулак і переможницею стала курсантка факультету № 1 ХНУВС Віталія Плис, роботу якої було визнано найкращою. Головною нагородою учасниці стане участь у міжнародній літній школі з лідерства Рига-Женева-Валенсія, що триватиме протягом трьох тижнів. #EqualsEU  #EqualsEUinnovationcamps

Джерело: https://univd.edu.ua/uk/news/13256

Спеціальна номінація від консорціуму проєкту Горизонт 2020 «EQUALS-EU» для переможниць веб- квесту з інформаційної безпеки «КіберХНУВС»

26-07-2022

Вебквест «КіберХНУВС», що відбувся в університеті, мав на меті сприяння у реалізації здібностей учнівської спільноти, стимулювання творчого самовдосконалення молоді, популяризацію досягнень науки, техніки та новітніх технологій.

Переможниця, що посіла перше місце, отримала смарт-годинник. Учасницям, які посіли 7 та 10 місце, від консорціуму проєкту Горизонт 2020 «EQUALS-EU» після закінчення війни будуть вручені спеціальні призи.

Джерело: https://univd.edu.ua/uk/news/13486

Дебатний турнір «Кубок ректора» у ХНУВС

21-08-2022

Відбувся щорічний Дебатний турнір «Кубок ректора» Харківського національного університету внутрішніх справ серед курсантів і студентів. Турнір проводився за форматом парламентських дебатів в онлайн-форматі на платформі Zoom. За результатами виступів І місце посіла команда «Феміда» факультету № 6 у складі Тимофія Сєрських та   Бехрузджона Кудусова. Фіналістами турніру стали команди: «Дві гривні» факультету № 6 – Станіслав Головінов та Хазангюль Мамедова, «BDC» факультету № 4 – Ярослав Єрьоменко та Кіріл Круцкевич, «Люди Х» факультету № 4 – Єлизавета Кузенкина та Діана Володіна. Топ- спікером турніру –  Ілля Бакулін, студент факультету № 6.

Джерело: https://univd.edu.ua/uk/news/13667

Представники ХНУВС взяли участь у засіданні Генеральної асамблеї проєкту програми Горизонт 2020 «Європейське регіональне партнерство для гендерної рівності в епоху цифрових технологій» (EQUALS-EU)

06-12-2022

Проректор Харківського національного університету внутрішніх справ доктор юридичних наук, професор Михайло Бурдін та помічниця ректора з гендерних питань доцент, кандидат юридичних наук, доцент Оксана Цукан взяли участь у засіданні Генеральної асамблеї проєкту програми Горизонт 2020 «Європейське регіональне партнерство для гендерної рівності в епоху цифрових технологій» (EQUALS-EU), м. Валенсія (Королівство Іспанія).

Джерело: https://univd.edu.ua/uk/news/14459

Руйнівниці та руйнівники стереотипів

19-12-2022

Відбувся щорічний Дебатний турнір «Кубок ректора» Харківського національного університету внутрішніх справ серед курсантів і студентів. Турнір проводився за форматом парламентських дебатів в онлайн-форматі на платформі Zoom. За результатами виступів І місце посіла команда «Феміда» факультету № 6 у складі Тимофія Сєрських та   Бехрузджона Кудусова. Фіналістами турніру стали команди: «Дві гривні» факультету № 6 – Станіслав Головінов та Хазангюль Мамедова, «BDC» факультету № 4 – Ярослав Єрьоменко та Кіріл Круцкевич, «Люди Х» факультету № 4 – Єлизавета Кузенкина та Діана Володіна. Топ- спікером турніру –  Ілля Бакулін, студент факультету № 6.

Джерело: https://univd.edu.ua/uk/news/14592

Центр міжнародних проєктів «Євроосвіта» дослідив українські ЗВО – учасників проєктів програми ЄС «Горизонт» у 2023 році

10-02-2024

Українські установи щороку беруть активну участь у програмі ЄС «Horizon», яка сприяє інтеграції України до Європейського дослідницького простору. У 2023 році вже 29 закладів вищої освіти були учасниками проєктів програми ЄС «Horizon», серед них: Харківський національний університет внутрішніх справ – єдиний заклад серед ЗВО сектору безпеки та оборони.

Джерело: https://univd.edu.ua/uk/categorization-news/proekt-vzaemodiya-merezhi-rozvidki-j-bezpeki-zi-subjektami-promislovosti-ta-nauki-notiones-gorizont-info/18745

Представники ХНУВС взяли участь у засіданні Генеральної асамблеї проєкту програми Горизонт 2020 та Всесвітньому саміті з питань інформаційного суспільства (WSIS 2023)

21-03-2023

Щорічний Всесвітній саміт з питань інформаційного суспільства (WSIS) є глобальною багатосторонньою платформою для сприяння впровадженню напрямів дій Всесвітнього саміту з питань інформаційного суспільства для просування Цілей сталого розвитку, організованого Міжнародним союзом електрозв'язку (спеціалізована установа ООН), ЮНЕСКО, ПРООН та ЮНКТАД (інституція Генеральної асамблеї ООН) у тісній співпраці з усіма координаторами та фасилітаторами Напрямів дій WSIS та іншими організації ООН. Саміт дає можливість для обміну інформацією, створення нових знань і передового досвіду, водночас виявляє нові тенденції та сприяє партнерству, беручи до уваги інформаційні суспільства та суспільства, що розвиваються. Темою саміту WSIS 2023 є Напрямки дій WSIS для покращення та прискорення досягнення Цілей сталого розвитку.

Джерело: https://univd.edu.ua/uk/categorization-news/mizhnarodne-spivrobitnytstvo/15599

ХНУВС спільно провів перший тиждень міжнародної літньої школи у м. Рига

21-06-2023

Одним із завдань проєкту програми Горизонт 2020 «Європейське регіональне партнерство для гендерної рівності в епоху цифрових технологій» є створення стійких та інклюзивних екосистем соціальних інновацій у місцевих громадах, містах Європи та в неєвропейських країнах на Глобальному Півдні та Півночі. Для цього переможці інноваційних хакатонів і таборів 22 країн світу отримали можливість проходження інкубаційної програми лідерства та участі у міжнародній літній школі трьох країн: Латвії, Швейцарської Конфедерації та Королівстві Іспанія. Представники ХНУВС розробили методичне забезпечення та програму першого тижня літньої школи «Моделювання трансформаційного лідерства та гендерної рівності». Помічниця ректора з ґендерних питань, кандидатка юридичних наук, доцентка Оксана Цукан провела воркшопи та презентації в перший тиждень міжнародної літньої школи. Теми занять були присвячені ключовим характеристикам ґендерних стереотипів і вирішенню проблеми недостатнього представництва жінок у прийнятті рішень.

Джерело: https://univd.edu.ua/uk/categorization-news/proekt-vzaemodiya-merezhi-rozvidki-j-bezpeki-zi-subjektami-promislovosti-ta-nauki-notiones-gorizont-info/16595

регіональне партнерство для гендерної рівності в епоху цифрових технологій» (EQUALS-EU)

27-06-2023

Минулий тиждень міжнародної літньої школи проєкту EQUALS-EU був присвячений темі «Усунення ізоляції та просування цифрових прав жінок». Приймаючою стороною – Гендерним центром Вищого Інституту міжнародних досліджень та розвитку (м. Женева, Швейцарська конфедерація) – організовано корисні та цікаві воркшопи та семінари: «Розроблення стратегії та адвокаційні процеси для цифрового залучення жінок», «Написання гендерно орієнтованих політичних документів для цифрової інклюзії жінок».

Джерело: https://univd.edu.ua/uk/categorization-news/proekt-vzaemodiya-merezhi-rozvidki-j-bezpeki-zi-subjektami-promislovosti-ta-nauki-notiones-gorizont-info/16636

Представники ХНУВС взяли участь у фінальній конференції проєкту EQUALS-EU програми Горизонт 2020

11-10-2023

Одним із завдань проєкту програми Горизонт 2020 «Європейське регіональне партнерство для гендерної рівності в епоху цифрових технологій» є створення стійких та інклюзивних екосистем соціальних інновацій у місцевих громадах, містах Європи та в неєвропейських країнах на Глобальному Півдні та Півночі. Для цього переможці інноваційних хакатонів і таборів 22 країн світу отримали можливість проходження інкубаційної програми лідерства та участі у міжнародній літній школі трьох країн: Латвії, Швейцарської Конфедерації та Королівстві Іспанія. Представники ХНУВС розробили методичне забезпечення та програму першого тижня літньої школи «Моделювання трансформаційного лідерства та гендерної рівності». Помічниця ректора з ґендерних питань, кандидатка юридичних наук, доцентка Оксана Цукан провела воркшопи та презентації в перший тиждень міжнародної літньої школи. Теми занять були присвячені ключовим характеристикам ґендерних стереотипів і вирішенню проблеми недостатнього представництва жінок у прийнятті рішень.

Джерело: emodiya-merezhi-rozvidki-j-bezpeki-zi-subjektami-promislovosti-ta-nauki-notiones-gorizont-info/17378

Спеціальна сесія «Гендерна рівність в науці» проєкту EQUALS-EU

30-10-2023

Харківським національним університетом внутрішніх справ організована спеціальна сесія «Гендерна рівність в науці» проєкту EQUALS-EU у співпраці з Українською Асоціацією Європейських Студій в межах щорічного Конгресу УАЄС за актуальною темою «Промоція демократії в Європі і приєднання України до ЄС».

Джерело: https://univd.edu.ua/uk/categorization-news/proekt-vzaemodiya-merezhi-rozvidki-j-bezpeki-zi-subjektami-promislovosti-ta-nauki-notiones-gorizont-info/17619